Mitä Tulisi Tietää Lainaa Hakiessa

A 1914 half-sovereign minted in Sydney

On useita asioita, joita tulisi ottaa huomioon ennen kuin hakee lainaa. Pidä mielessä, että jos laina jää maksamatta, se voi johtaa suurempiin taloudellisiin vaikeuksiin ja sen vuoksi on tärkeää, että määrittelet kaikki tarpeesi tarkasti ennen kuin menet pankkiin pyytämään rahaa.

On olemassa turvaamattomia lainoja sekä turvattuja ns. turvalainoja. Pankit tarvitsevat takeita ja vakuuksia, että pystyt maksamaan lainan takaisin kun puhutaan turvalainoista (tai vakuudellisista lainoista). Voit taata maksukykysi omalla omaisuudellasi kuten esimerkiksi talolla, autolla, veneellä tai osake -sertifikaateilla. Se ei kuitenkaan tarkoita, että joudut luopumaan näistä lainaa vastaan, vaan nämä ovat vakuutena maksukyvystäsi, joita voit muuttaa tarvittaessa rahaksi jos et muuten pysty maksamaan lainaa takaisin.

Turvaamaton laina on taas useimmiten käytetty tilanteissa, joissa ei ole omaisuutta tai haluta antaa lisävakuuksia lainaa vastaan rahalaitoksille. Tässä tapauksessa sinulla tarvitsee olla vain hyvä luottoluokitus ja saat sitä vastaan lainaa. Näiden kahden eri vaihtoehdon väliltä pitäisi valita juuri sinulle sopiva vaihtoehto. Sinun pitää arvioida oma taloudellinen tilanteesi ja katsoa kumpi sopii siihen tällä hetkellä paremmin.

Rahalaitoksilla on muutamia eri vaatimuksia, joita lainaajan täytyy täyttää ennen kuin myönnetään lainaa. Pankit ja tavalliset rahalaitokset vaativat tiettyjä taustatietoja lainanhakijalta, mutta on olemassa verkossa olevia lainaajia, joilla on lievemmät vaatimukset. Nämä lainaajat tarjoavat pikalainaa niille, jotka tarvitsevat sitä ja ne eivät enää tarkista luottotietoja tai luottoluokitusta. Mutta jos tarvitset suurempia summia, on parempi mennä tavalliseen pankkiin ja pitää huoli, että täyttää kaikki vaadittavat ehdot.

Tarpeiden määrittäminen ja tulojen arviointi on tärkeää tietää, jotta voit päätellä kuinka paljon voit maksaa kuukausittain lainaa takaisin. Voit kysyä pankeista eri lainavaihtoehtoja, jotka sopivat tilanteeseesi tällä hetkellä. Lainanmaksu takaisin ajoissa ja suunnitelman mukaan antaa sinulle hyvän maksuhistorian ja näin pankki voi myöntää helpommin rahaa myös myöhemmin.

Lähteet: